Bulunduğunuz Sayfa : Ana Sayfa / Avrupa’da Yürütülen Yeni Çalışmada İşe Dönmeyi Hedefleyen Meme Kanseri Hastaları ve Bu Hastalığı Yenenlerin Karşılaştığı Önemli Zorluklar Ortaya Kondu
Dünya genelinde en yüksek kaba meme kanseri insidansına sahip 10 ülkeden dokuzunun Avrupa Birliği ülkeleri olduğu görülmektedir.
Türkiye’de cinsiyete göre yaşa standardize edilmiş meme kanseri hızı, erkeklerde 100 bin kişide 0,8, kadınlarda 100 bin kişide 43’dür.
Ülkemizde, meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olup her 4 kadın kanserinden biridir. Bir yıl içinde toplam 16.646 kadına meme kanseri teşhisi konmuştur.
Meme kanserinin sadece %11,1’u uzak ileri evre kanser vakalarından oluşmaktadır.
Pfizer Onkoloji İş Birimi Medikal Lideri Egemen Özbilgili “Avrupa genelinde giderek daha fazla sayıda kadın meme kanserini yenerken, bu kadınların çoğu, onlar için normal hayata dönüşü temsil ettiği için işe geri dönmek istiyor,” dedi ve şunları ekledi: “Bu kadınlar işleri sayesinde büyük bir özgüven ve kimlik duygusu elde ettikleri için bunu yapamamaları yalıtılmışlık duygusuna neden olabiliyor.”
Rapor, sağlık mesleği mensupları, işverenler ve hükümetlerin meme kanserli kadın hastalar ve bu hastalığı yenen kadınlara yardımcı olmak üzere gerçekleştirebilecekleri çeşitli iyileştirmeler öneriyor. Sağlık mesleği mensupları, mümkünse tedavinin sonucunun bir parçası olarak, hastalarıyla işe alımı konuşmaya başlamalı. Eylemleri ve tutumları, işe sağlıklı bir şekilde dönüş sürecinde çok önemli bir rol oynayan işverenler, hastalanan veya izinli olarak işe gelmedikten sonra geri dönen bir çalışana proaktif bir şekilde yanıt verebilmek için uygun politika ve programlara sahip olmalı. Hükümetler “kanser ve istihdam”la ilgili politikalar oluşturarak, çalışan ve işverenlerin uygun kişiye özel işe dönüş stratejileri geliştirmelerine yardımcı olmalı.
Bu paydaşlar meme kanseri hastaları ve bu hastalığı yenenlere işyerinde yardımcı olmak üzere daha fazlasını yapabilecek olsa da, raporda bazı ülkelerin şimdiden ilerleme kaydetmeye başladığı belirtiliyor. Örneğin, ulusal politika cephesinde, Finlandiya, Danimarka, Almanya ve Hollanda, kapsamlı rehabilitasyon ve işe dönüş sistemleriyle en fazla desteği sunan ülkeler.
Pfizer Onkoloji İş Birimi Medikal Lideri Egemen Özbilgili, “Her yıl dünya genelinde yaklaşık 1,7 milyon kadına meme kanseri tanısı konuyor. Bu raporun gösterdiği gibi, çalışabilmek bu kadınların çoğunun hayatının merkezinde yer alıyor,” açıklamasında bulunarak şunları ekledi: “Pfizer, meme kanseri alanında yalnızca bilimsel araştırmanın ön cephesinde yer almaktan dolayı gurur duymakla kalmıyor, aynı zamanda işgücüne yeniden katılırken kadınları desteklemek için birçok paydaşın nasıl bir araya gelebileceğini araştıran bu çabayı da destekliyor".
Normalleşmeye Doğru: AB’de İşgücündeki Meme Kanseri Hastaları ve Bu Hastalığı Yenenler Raporu Hakkında
Bu özet metnin bulguları kapsamlı bir masa başı araştırmaya ve bir dizi sağlık mesleği mensubuyla gerçekleştirilen görüşmelere dayanıyor. Araştırmanın bir parçası olarak, EIU Healthcare – The Economist Dergisi Haber Alma Birimi ilgili konuya odaklı ve sistematik incelemeler yürüttü. Rapor, bu alandaki uzmanlardan oluşan uluslararası bir danışma kurulunun rehberliğinden de yararlandı. Çalışma yaşında olup işlerine geri dönmek isteyen, giderek artan sayıdaki meme kanserli kadınlar ve bu hastalığı yenen kadınların önündeki engeller ve temel paydaşların onlara nasıl yardımcı olabileceği incelendi. Rapora dahil olan 10 ülke: Belçika, Danimarka, İngiltere, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya ve Hollanda.
Ülkelerarası Örnek Karşılaştırmalar:
Pfizer Onkoloji Hakkında
Pfizer Onkoloji, kanserle yaşayan kişilerin üzerinde anlamlı etkiler yapan yenilikçi tedavileri bulmaya odaklanmaktadır. Onkoloji alanında hastalara yönelik tedavileri hızlandıran ve onlara çığır açan erişilebilir ilaçlar sunan bir lider olarak Pfizer Onkoloji, kanserle birlikte yaşamın ne olduğunu yeniden tarif etmeye yardımcı olmaktadır. Biyolojik ürünler, küçük moleküller ve immünoterapilerden oluşan, sektörün en sağlam örneklerinden biri olan, yeni geliştirilmekte olan güçlü potansiyele sahip ürünleri, pek çok kanser türünde hastalar için en iyi bilimsel buluşları belirlemek ve klinik uygulamaya dönüştürmek için hassasiyetle incelenmektedir. Pfizer Onkoloji, akademik kurumlar, bireysel araştırmacılar, araştırma işbirliği grupları, hükümetler ve ruhsatlandırma otoriteleriyle işbirliği çerçevesinde çalışarak, kanseri çığır açan ilaçlarla tedavi etmeye veya kontrol altına almaya çabalamaktadır. Çünkü Pfizer Onkoloji, bu alanda başarının yalnızca üretilen ilaçlarla değil, daha çok insanların yaşamlarında olumlu bir etki bırakmak için kurduğunuz olumlu ortaklıklarla ölçülebildiğinin farkındadır. Pfizer Onkoloji’nin kanserle yaşayan kişiler için tabloyu iyileştirmek üzere yenilikçi yaklaşımları nasıl uyguladığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://www.pfizer.com/research/therapeutic_areas/oncology adresine bakabilirsiniz.
Meme Kanseri Vizyonumuz: Sınırları Aşarak Tedaviyi Dönüştürmek
Pfizer Onkoloji, dünya ölçeğinde her gün kanserin zorluklarıyla yüzleşen milyonlarca kadın için bilimsel yenilikleri geliştirmeye ve meme kanseri tedavisinin mevcut durumunu olumlu yönde dönüştürmeye odaklanmıştır. Meme Kanseri Vizyonu ile Pfizer, bilimsel çabalarla geliştirdiği yeniliklerle, gelişen hasta ihtiyaçları hakkındaki bilgiyi artıran eğitici misyonuyla ve tedaviyi / bakımı geliştiren çözümler üretmek için küresel toplumu aktive ederek meme kanserinin geleceğinin değiştirilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıntılı bilgi için http://www.BreastCancerVision.com adresini ziyaret ediniz.
The Economist Dergisi Haber Alma Birimi Hakkında
Dünya genelindeki üst düzey yöneticilere çok önemli iş istihbaratı sunmaktadır. 200 ülkede yaklaşık 650 uzman analist ve editöre erişim ve niteliksel / niceliksel analizi güçlendiren benzersiz bir şirket içi araştırma paneli desteği sayesinde, yeni ve geleceğe dönük bakış açılarını ortaya çıkarmaktadır. Birimin yetki ve bağımsızlık konusundaki itibarı, dünya üzerindeki her pazarda seçkin yazarlara ulaşarak, gerçek anlamda özgün bakış açıları sunmasını sağlamaktadır. Ayrıntılı bilgi için https://www.eiuperspectives.economist.com veya https://twitter.com/EIUperspectives adresine bakınız.