BaşlangıçAmacımızHakkimizdaBasın BültenleriSahiplen! Günü’nün yardımlaşma ruhu, bu sene İhtiyaç Haritası’yla buluştu.
Sahiplen! Günü’nün yardımlaşma ruhu, bu sene İhtiyaç Haritası’yla buluştu.

“Önce Hastalar Gelir” ilkesinin ışığında, sosyal sorumluluk odağını insandan ayırmayan Pfizer Türkiye, bu yıl 11 Nisan Sahiplen! Günü etkinlikleri kapsamında İhtiyaç Haritası ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde, sahiplenme enerjisini daha geniş kitlelere duyurabildi. Sahiplenmeyi “benden bize, bizden herkese” ulaştıran bir öz sorumluluk bilinci olarak yaşayan ve enerjisiyle bütün toplumu kucaklayan Pfizerliler bu sene İhtiyaç Haritası’nda belirlenen toplam 21 okul ve hastanenin ihtiyaçlarını karşıladı ve her sene olduğu gibi Kızılay’a kan bağışı yaptı.

Pfizer çalışanlarının, daha fazla hayata dokunabilmenin yollarını keşfederek sosyal sorumluluktaki etki alanını genişletmek için 1957’den bu yana yaşattığı Sahiplen! kültürünün bir yansıması olarak Türkiye’de de altı yıldır düzenlenen Sahiplen! günlerinin bu seneki sloganı “Dokunduğun Her Yerde Fark Yarat Enerjinle” oldu. Her geçen sene kökleri daha da sağlamlaşan bu kültür sayesinde Pfizerliler, sahiplenmeyi “benden bize, bizden herkese” ulaştıran bir öz sorumluluk bilinci olarak yaşıyor ve enerjileriyle bütün toplumu kucaklamak için somut, elle tutulur faydalar sağlayan faaliyetler düzenliyor. Sahiplen! Günü kapsamında her yıl sadece şirket ve çalışanlarının değil, şirketin içinde bulunduğu toplumun da sahiplenildiği çeşitli aktiviteler düzenleniyor, kurumsal sosyal sorumluluk bilinci 7’den 70’e paylaşılıyor ve yaşatılıyor.

Sahiplen! Günü’nde bu yıl Pfizerliler, İhtiyaç haritasıyla belirlenen 4 farklı şehirdeki toplam 21 okulun ve kurumun okul malzemeleri, oyuncak kıyafet, spor malzemeleri, sanat araç-gereçleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşıladı;

Sosyal sorumluluk aktivitelerini takiben Pfizer’in merkez ofisinde bir araya gelen Pfizerliler Tohum Otizm Vakfı’ndan Betül Selcen Özer’i dinleyerek sosyal sorumluluğu otistik çocuklarının hayatlarını nasıl değiştirebileceğine dair fikir edindi.

Adım Adım Platformu’nun kurucularından Renay Onur’un da yönlendirmeleriyle, tüm Türkiye çapında farklı topluluklar arasında gerçekleştirilen Global Yardımseverlik Anketine son iki senedir katılan Pfizer Türkiye, bu anket sonucunda kurumsal sosyal sorumluluk konusunda geldiği gurur verici noktayı da tescillemiş oldu. Pfizer Türkiye Genel Müdürü Elif Aral anket sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “Bu sene de çalışanlarımızın cevaplarına göre verilerimizi daha da artırdık ve güzel sonuçlar elde ettik. Hem şirket tarafından çalışanlara sunulan, hem de çalışanların eskiden beri desteklediği STK’ları kapsayan anket bize çok dengeli bir veri sunuyor. Anket verilerine göre Türkiye yardımseverlik ortalamasının iki katı üzerinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Geçen sene her 10 çalışanımızdan biri herhangi bir sosyal sorumluluk faaliyetine gönüllü olarak katıldığını belirtirken, bu sene bu oranın, her 6 çalışanımızdan biri olacak şekilde arttığını gördük. Son bir ay içerisinde dernek ve vakıflara bağış yapan çalışanların oranı ise %25’ten %38’e yükseldi. Ayrıca geçtiğimiz ay içerisinde 10 çalışanımızdan 9’unun tanımadığı birine bağış yapmış olduğunu gördük. Pfizer olarak toplum için sorumluluk almaya ve içinde yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarını sahiplenmeye devam edeceğiz.”

Sahiplen! Günü kapsamında Pfizerlilerin ziyaret ettiği ve destek olduğu okullar ise şöyle:

Pfizer: Daha sağlıklı bir yaşam için®

Pfizer’de bilimi ve global kaynaklarımızı yaşamın her evresinde sağlığı ve esenliği artırmak için kullanıyoruz. Beşerî ilaçların, aşıların, sağlık ürünlerinin ve biyoteknolojik ürünlerin keşfi, geliştirilmesi ve üretiminde kalite, güvenlik ve değer standartlarını belirlemek için çaba harcıyoruz. Dünya çapında çok çeşitli sağlık ürünlerinden oluşan portföyümüzde beşerî biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, dünyanın en çok bilinen bazı tüketici ürünleri de yer almaktadır. Pfizer çalışanları her gün gelişmiş ve gelişen pazarlar genelinde hastalıklardan koruyucu önlemleri ve zamanımızın en korkulan hastalıklarına meydan okuyan tedavileri geliştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen sağlık şirketi olarak sorumluluğumuz çerçevesinde, dünya genelinde güvenilir, erişilebilir sağlık hizmetlerini desteklemek ve erişimi artırmak için sağlık profesyonelleriyle, hükümetlerle ve yerel topluluklarla iş birliği yapıyoruz. Pfizer 160 yılı aşkın süredir bize güvenen herkes adına fark yaratmak için çalışmaktadır. Ülkemizde 1957 yılından bu yana faaliyet gösteren Pfizer Türkiye, Türk tıbbının hizmetine sunduğu ürünlerin yüzde 78’ini ülkemizde üretmekte ve Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Pfizer Türkiye, 2013’te hayata geçirdiği “Sen Çok Yaşa” itibar projesiyle bireylerde sağlıklı ve mutlu yaşama ve yaşlanma bilincini geliştirmeyi ve hastalık bilinçlendirme, doğru yaşam tercihleri, koruyucu önlemler gibi pek çok konuda insanların daha iyi, dolu dolu ve sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duydukları bilgiyi sunmayı hedeflemektedir.