Bize UlaşınBize UlaşınKullanım KoşullarıAydınlatma MetniSite Haritası
BaşlangıçAmacımızHakkimizdaBasın BültenleriPfizer ve UICC’nin metastatik meme kanseri hastalarına yönelik iş birliği devam ediyor
Pfizer ve UICC’nin metastatik meme kanseri hastalarına yönelik iş birliği devam ediyor

Pfizer ve Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC), metastatik meme kanseri hastalarına yönelik SPARC MBC Challenge ortak bağış programının finansmanını sürdürmeyi taahhüt etti. İş birliğinin yeni aşamasıyla birlikte Pfizer 530.000 dolarlık ikinci bir bağışta bulunacak. SPARC mBC Challenge programı, metastatik meme kanserli kadınların tedavinin ötesindeki ihtiyaçlarına destek vermek üzere tasarlandı ve program kapsamında bağış almak isteyen kuruluşların başvuruları için son tarih 19 Nisan.
 


Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) ve Pfizer, dünyanın dört bir yanındaki metastatik meme kanseri hastalarının karşı karşıya kaldığı güçlüklerin üstesinden gelinmesine destek olmak amacıyla yürüttükleri öncü bağış programının yeni evresini duyurdu. Seeding Progress and Resources for the Cancer Community (SPARC): Metastatic Breast Cancer[i] Challenge programı dünya genelinde metastatik meme kanserli kadınların özel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen ve genellikle tedavinin  ötesine geçen projelere destek vermek üzere tasarlandı.
 


Metastatik meme kanseri hastaları için çalışan kuruluşların başvuruları için son tarih 19 Nisan

Program kapsamında 2017’de bağış alanlar, 2015’te bağış alanlardan mentorluk ve deneyim aktarımı desteği alacak.  Program kapsamında destek alan kuruluşlar arasında, Brezilya’nın çeşitli bölgelerinden metastatik meme kanseri hastalarını bir araya getirerek bir destek ve bilgi ağı kuran ve kâr amacı gütmeyen Instituto Oncoguia ile, Ruanda kırsalında metastatik hastalıkla mücadele eden hastalara yönelik ilk destek grubunu kuran Butaro Cancer Center of Excellence (BCCOE) da var. SPARC MBC programı kapsamında destek almak isteyen kuruluşların bağış almak için başvuruda bulunması bekleniyor. Bağış almaya hak kazananlar ise Ekim 2017’de açıklanacak.

İkinci aşamayla birlikte 530.000 dolar daha bağış gelecek

Dünya genelinde her yıl tahminen 1,7 milyon kadın meme kanseri tanısı aldığı[ii] ve meme kanseri insidansı özellikle de çoğu teşhisin ileri evrede yapıldığı gelişmekte olan ülkelerde artmakta olduğu için, bu program özellikle önem taşıyor. [iii] 2015’te başlatılan SPARC MBC Challenge kapsamında dünya genelinde etki uyandıran projeleri desteklemek üzere, 18 ülkeden 20 kuruluşa toplam 760,000 dolar kaynak sağlandı. Bu girişimin yenilenmesi sayesinde Pfizer UICC’ye yaklaşık 20 özel mBC programının yanı sıra, devam eden bazı SPARC projelerini desteklemek üzere 530,000 dolar tutarında ikinci bir bağışta bulunacak. UICC İcra Kurulu Başkanı Cary Adams, iş birliğinin ikinci aşaması konusunda şunları söyledi: “UICC olarak bu öncü programda Pfizer’le beraber çalışmaya devam etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Projemizin ikinci aşamasının tüm dünyada metastatik meme kanseri ile erken evre meme kanseri arasındaki farkındalık ve destek uçurumlarını kapatmasını dileriz.”

Erken evre meme kanserlerinin 3’te 1’i metastatik evreye geçiyor

Meme kanseri dünya genelinde kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türü.[iv]  Kadınların büyük çoğunluğuna erken tanı konsa da, gelişmiş ülkelerde erken meme kanseri tanısı alan kadınlarda üçte bire varan oranda metastatik hastalık görülüyor.[v],[vi] İlk tanıda metastatik hastalık görülen kadınların oranı ise %5-10.[vii] Bu girişim global onkoloji camiasını bir araya getirerek toplu deneyim ve bilgilerden yararlanmayı ve nerede olursa olsun tüm metastatik meme kanseri hastalarının, tedavi için gereken kaynaklara erişim sağlamasına destek olmayı hedefliyor.

Pfizer Onkoloji Başkanı ve Genel Müdürü Liz Barrett, program hakkında şunları söyledi: “SPARC MBC Challenge’in bugüne kadar anlamlı ve geniş kapsamlı bir etkisi oldu. Dünya genelinde çeşitli ortamlardan gelen metastatik meme kanseri hastalarına yardım edildi. Programın başlatılmasından bu yana bağış alanlar kendi yaptıkları programlarla binlerce mBC hastasına ulaştılar ve 20’den fazla dilde hastalara yönelik yüzlerce yeni kaynak geliştirdiler. Biz de bu hastaların geleceğini daha da iyileştirmek, kabul görüp desteklendiklerini hissettikleri bir ortam oluşturmak için UICC ile birlikte bu cesur girişimi genişletmeyi taahhüt ediyoruz.”

SPARC MBC Challenge hakkında daha fazla bilgi almak, başvuru şartlarını öğrenmek veya teklif vermek için: http://www.uicc.org/programmes/geti/sparc/sparc-metastatic-breast-cancer-challenge

SPARC mBC Challenge programı hakkında

The SPARC MBC Challenge programının amacı metastatik meme kanseriyle yaşayan ya da risk altındaki kişilerle ilgili kritik sorunları ele almaktır. Kanser tedavisi ve metastatik meme kanseri hastalarının savunuculuğu alanlarında önde gelen uzmanlardan oluşan programın başkanlığını dünyaca ünlü onkolog ve meme kanseri savunucusu Dr. Fatima Cardoso üstlenmektedir. SPARC MBC programı kapsamında, dünya genelinde metastatik meme kanseri hastaları için: hastayla iletişim ve tedavi seçeneklerinin değerlendirilmesi konusundaki ihtiyaçları karşılamak; metastatik meme kanserli kadınların karşılaştığı belirli ihtiyaçlar ve güçlükler konusunda farkındalık oluşturmak; metastatik meme kanserinin ulusal kanser politikalarında yer almasını sağlamak; veya tanı sırasında metastatik meme kanseri insidansını azaltmak hedefleri doğrultusunda çalışan kuruluşlara destek verilmektedir.

Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) hakkında

UICC 163 ülkeden dünyanın önde gelen kanser dernekleri, sağlık bakanlıkları, araştırma enstitüleri, tedavi merkezleri ve hasta gruplarını temsil eden 1,000 üye kuruluşla en büyük uluslararası kanserle savaş organizasyonudur. Global kanser yükünü azaltmak, eşitliği artırmak ve kanserle mücadeleyi dünya genelinde sağlık ve kalkınma gündemine yerleştirmek üzere kanser camiasını bir araya getirmeyi amaçlayan toplantı, kapasite oluşturma ve savunuculuk girişimlerinde öncülük etmektedir.  UICC ile çeşitli sektörlerden ortakları, hükümetleri kanserin ve bulaşıcı olmayan diğer hastalıkların global yükünü ele almaya yönelik kaliteli ve sürdürülebilir programların uygulanması ve genişletilmesi konusunda teşvik etmek için çalışmaktadır. UICC aynı zamanda halen 170 ülkede 2,000’e yakın kuruluşu temsil eden global sivil toplum örgütü NCD Alliance’ın da kurucu üyesidir. Daha fazla bilgi için: www.uicc.org

Pfizer Onkoloji hakkında

Pfizer Onkoloji kanserle yaşayanların hayatında anlamlı etki bırakacak yenilikçi tedaviler geliştirmeyi taahhüt etmektedir.  Pfizer Onkoloji onkoloji alanında hastalara tedavileri ve çığır açan ilaçlara erişimi hızla sağlayan bir lider olarak, kanserle yaşamın yeniden tanımlanmasına yardımcı olmaktadır.  Pfizer Onkoloji’nin biyolojik ürünlerden, küçük moleküllerden ve immünoterapilerden oluşan güçlü araştırma programı, sektördeki en sağlam programlardan biridir ve kanser hastaları için en iyi bilimsel atılımları belirleyip klinik uygulamaya dönüştürmeye odaklanmaktadır. Pfizer Onkoloji akademik kurumlar, araştırmacılar, iş birliği içinde çalışan araştırma grupları, hükümetler ve ruhsat sahibi iş ortaklarıyla birlikte çığır açan ilaçlarla kanseri iyileştirmek veya kontrol altına almak için çalışmaktadır. Pfizer Onkoloji bu alanda başarının yalnızca üretilen ilaçlarla değil, insanların hayatında olumlu etki bırakmak üzere kurulan anlamlı ortaklıklarla ölçüldüğünü bilmektedir. Pfizer Onkoloji’nin kanserle yaşayan insanlar için geleceği iyileştirmek üzere yenilikçi yaklaşımları nasıl uyguladığı konusunda daha fazla bilgi için:  http://www.pfizer.com/research/therapeutic_areas/oncology

Pfizer: Daha sağlıklı bir yaşam için®

Pfizer’de bilimi ve global kaynaklarımızı yaşamın her evresinde sağlığı ve esenliği artırmak için kullanıyoruz. Beşeri ilaçların, aşıların, sağlık ürünlerinin ve biyoteknolojik ürünlerin keşfi, geliştirilmesi ve üretiminde kalite, güvenlik ve değer standartlarını belirlemek için çaba harcıyoruz. Dünya çapında çok çeşitli sağlık ürünlerinden oluşan portföyümüzde beşeri biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, dünyanın en çok bilinen bazı tüketici ürünleri de yer almaktadır. Pfizer çalışanları her gün gelişmiş ve gelişen pazarlar genelinde hastalıklardan koruyucu önlemleri ve zamanımızın en korkulan hastalıklarına meydan okuyan tedavileri geliştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen sağlık şirketi olarak sorumluluğumuz çerçevesinde, dünya genelinde güvenilir, erişilebilir sağlık hizmetlerini desteklemek ve erişimi artırmak için sağlık profesyonelleriyle, hükümetlerle ve yerel topluluklarla iş birliği yapıyoruz. Pfizer 160 yılı aşkın süredir bize güvenen herkes adına fark yaratmak için çalışmaktadır. Ülkemizde 1957 yılından bu yana faaliyet gösteren Pfizer Türkiye, Türk tıbbının hizmetine sunduğu ürünlerin yüzde 75’ini ülkemizde üretmekte ve Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Pfizer Türkiye, 2013’te hayata geçirdiği “Sen Çok Yaşa” itibar projesiyle bireylerde sağlıklı ve mutlu yaşama ve yaşlanma bilincini geliştirmeyi ve hastalık bilinçlendirme, doğru yaşam tercihleri, koruyucu önlemler gibi pek çok konuda insanların daha iyi, dolu dolu ve sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duydukları bilgiyi sunmayı hedeflemektedir.

[i] Kanser Hastaları için İlerleme ve Kaynak Yaratmak (SPARC): Metastatik Meme Kanseri
[ii]GLOBOCAN. 2012 Breast Cancer Incidence and Mortality Worldwide: http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx Erişim tarihi: 10 Ocak, 2017
[iii] World Health Organization. Breast cancer: prevention and control: http://www.who.int/cancer/detection/breastcancer/en/index1.html Erişim tarihi: 10 Ocak 2017.
[iv] GLOBOCAN. 2012 Breast Cancer Incidence and Mortality Worldwide: http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017.
[v] O'Shaughnessy J. Extending survival with chemotherapy in metastatic breast cancer. Oncologist. 2005;10:20-29.
[vi] Dowsett M. ve arkadaşları. Early Breast Cancer Trialists’ Collaborative Group (EBCTCG). Aromatase inhibitors versus tamoxifen in early breast cancer: patient-level meta-analysis of the randomised trials. Lancet. 2015;386(10001):1341-1352.
[vii] Cardoso F, Costa A, Norton L, et al. 1st International consensus guidelines for advanced breast cancer (ABC 1). Breast. 2012;21(3):242-252.

Kullanım KoşullarıAydınlatma MetniSite Haritası Partners Bize Ulaşınİlgili LinklerBilgi Toplumu Hizmetleri Grant Seekers Media Gizlilik PolitikasıÇerez PolitikasıPfizer Worldwide Business to Business Web Sitesi Sorumlusu: Özgür Eryiğit
Bu sitedeki bilgiler, bir hekim veya eczacıya danışmanın yerine geçemez. Daha fazla bilgi için bir hekime ve/veya bir eczacıya başvurunuz.
Sitemizin ürünler bölümü sağlık mesleği mensupları içindir. Soru, öneri ve taleplerinizi bize Bize Ulaşın linkinden iletebilirsiniz.

©2023 Pfizer Türkiye, Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Levent 199, No:199, İç Kapı No: 106, Kat: 26, 34394, Levent, Şişli / İstanbul - Türkiye
Tel: 0212 310 70 00 • Faks: 0212 310 70 50