BaşlangıçAmacımızHakkimizdaBasın BültenleriPfizer ve Avon’dan meme kanseri hastalarına 1 milyon dolar bağış!
Pfizer ve Avon’dan meme kanseri hastalarına 1 milyon dolar bağış!

Pfizer ve Kadınlar için Avon Vakfı, ortaklaşa yürüttükleri Avon-Pfizer Metastatik Meme Kanseri Bağış Programı çerçevesinde toplam 1 milyon dolar tutarında bağış yapacaklarını duyurdu. Yapılacak bağışlar ile kâr amacı gütmeyen 23 farklı kuruluş, 5,000’den fazla metastatik meme kanseri hastasını, yakınlarını ve toplumu desteklemek ve eğitmek amacıyla yararlanacak.

07 Nisan 2014, İstanbul Avon-Pfizer Metastatik Meme Kanseri Fon Bağışı Programı, Haziran 2014’ten bu yana metastatik meme kanseri hastalarının karşılaştıkları tıbbi ve psikolojik sorunları aşmalarına destek olan, bu alanda bilgi ve hizmet sunan hasta dernekleri, akademik kurum ve diğer kâr amacı gütmeyen kuruluşlara destek faaliyetlerini sürdürüyor.

Metastatik meme kanseri, meme kanserinin ileri evresidir ve kanser memelerin dışında kemikler, akciğerler, karaciğer ve beyin de dahil, vücudun diğer bölgelerine yayıldığında ortaya çıkar. Erken evre meme kanseri olan kadınların yaklaşık onda üçünde zaman içinde metastatik hastalık gelişir. Halen şifası bulunmayan bu hastalığın yayılmasını ve semptomlarını kontrol altına almak için sürekli tedavi uygulanması gereklidir.

Söz konusu bağışın metastatik meme kanseri hastalarına yönelik tıbbi, psikolojik, beslenme gibi tamamlayıcı ve bütünleyici hizmetler, mali ve hukuki konular gibi alanlarda eksiklerin giderilmesi, kaynakların en çok ihtiyacı olan hasta gruplarına dağıtılması, metastatik hastalık, palyatif bakım, tedavi seçenekleri, klinik çalışmalar, bütünsel ve tamamlayıcı tıbba odaklanan eğitim kaynaklarının halkla paylaşılması amacıyla kullanılması planlanıyor.

Pfizer Onkoloji Türkiye Medikal Lideri Elif Coşkunçay Yener, “Pfizer bu 23 önemli projeyi ve onların arkasındaki kuruluşları desteklemek için Avon Vakfı’yla işbirliği yapmış olmaktan gurur duyuyor. Kamuoyunun meme kanseri konusunda ilgisi daha çok erken meme kanserine odaklanmışken, metastatik hastalığın daha iyi bilinmesine ve metastatik hasta ve hasta yakınlarına verilen desteğin artırılması gerekli. Umudumuz Pfizer-Avon Metastatik Meme Kanseri Fon Bağışı Programının metastatik meme kanseri hastaları için anlamlı bir fark yaratmasıdır.”

15,000-100,000 $ arasında değişen tutarlarda fon bağışından yararlanacak olan 23 kuruluş şöyle sıralanıyor: Breastcancer.org (Narberth, Pa.), Cancer Resource Center of the Desert (El Centro, Calif.), Central Suffolk Hospital (New York), Charlotte Maxwell Complementary Clinic (Oakland, Calif.), City Of Hope (Duarte, Calif.), Denver Health & Hospital Foundation (Denver, Colo.), Gilda's Club of Northern New Jersey Inc. (Hackensack, N.J.), God's Love We Deliver (New York), H. Lee Moffitt Cancer Center and Research (Tampa, Fla.), Harborpath, Inc. (Columbia, S.C.), Living Beyond Breast Cancer (Haverford, Pa.), Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York), METAvivor Research and Support Inc. (Annapolis, Md.), Methodist Healthcare Foundation (Memphis, Tenn.), Patient Advocate Foundation Inc. (Hampton, Va.), Quantum Leap Health Care Collaborative: BreastCancerTrials.org (San Francisco), Sanford Medical Center Fargo (Fargo, N.D.), SHARE Self-help for Women with Breast or Ovarian Cancer Inc. (New York), The Breast Cancer Resource Centers Of Texas Inc. (Austin, Texas), The Shanti Project Inc. (San Francisco), Yale-New Haven Hospital (New Haven, Conn.), You Can Thrive Foundation (New York), Young Survival Coalition (New York)