BaşlangıçAmacımızHakkimizdaBasın BültenleriOğuz Akandil, Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Olarak Pfizer Türkiye’nin Üst Yönetim Ekibine Katıldı.

21 Eylül 2011, İstanbul – Yeni pozisyonu ile Pfizer Türkiye’nin üst yönetim ekibine katılan Oğuz Akandil, Pfizer içerisinde çok çeşitli bölümlerde yöneticilik tecrübesine sahip. Kariyerini 1999 yılından bu yana Pfizer Türkiye bünyesinde sürdüren Akandil atama öncesinde Hayvan Sağlığı Divizyonu İş Birimi Direktörü olarak görev yapıyordu.

Oğuz Akandil, atamayla ilgili şöyle dedi: “Pfizer Türkiye gerçekten farklı pozisyonlarda sunduğu çalışma olanaklarıyla ‘Okul Şirket’ sıfatını hak eden bir kuruluş. Takım çalışmasının gücünü ortaya çıkarırken, farklı departmanlarda görev alan çalışanlarını bir araya getirerek, güçlü bir sinerji de oluşturuyor. Farklı pozisyonlarda yer almak hem ekipleri hem de bireyleri geliştiren bir uygulama. Finans Divizyonundaki çalışmalarımı yürütürken şimdiye kadar Pfizer bünyesinde kazandığım deneyimleri kullanacak ve bunlara yenilerini ekleyecek olmaktan son derece mutluyum.”

M. Oğuz Akandil hakkında

1996’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Akandil, aynı üniversitede 2002 yılında MBA derecesini tamamladı. Pfizer’deki kariyerine 1999 senesinde Maaş Sorumlusu olarak başlayan Akandil, Finans Divizyonunda giderek artan sorumluluklar üstlendi ve Yönetim Muhasebesi, Muhasebe, Hazine ve Maaş gibi farklı finansal süreçleri yönetti. Ocak 2007 itibariyle Pazarlama Divizyonu bünyesine katılan Oğuz Akandil, faz süreci ile sahada görev aldıktan sonra, Ürün Müdürlüğü görevine atandı. Ocak 2008’de İş Geliştirme Müdürü olarak atandıktan sonra, 2009 başında Türkiye ve İsrail Hayvan Sağlığı Divizyon Direktörü olan Akandil, Nisan 2010’dan bu yana Hayvan Sağlığı Ruminant (Büyük Baş-Küçük Baş Hayvan) Ürünleri İş Birimi Direktörü olarak görev yapıyordu.