BaşlangıçAmacımızHakkimizdaBasın BültenleriErzincan’da 25 Engelli Vatandaşımıza Umut Oldu
Erzincan’da 25 Engelli Vatandaşımıza Umut Oldu

Pfizer Türkiye çalışanlarının “topluma saygı” ilkesi doğrultusunda 1998 yılında kurduğu “Pfizer Toplum Takımı”, bu kez Erzincan’da 25 engelli vatandaşımıza umut oldu.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) aracılığı ile Erzincan ilindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Böylece geçtiğimiz yıllarda “Pfizer Toplum Takımı”nın, gelenekselleşen tekerlekli sandalye kampanyası ile bağışladığı tekerlekli sandalye sayısı 341’e ulaştı. “Pfizer Toplum Takımı” daha önceki yıllarda Çankırı’ya 59, Erzincan’a 30, Sinop’a 50, Kilis’e 60, Bursa’ya 26, Mersin’e 30, Adapazarı’na 30 ve Van’a 31 adet tekerlekli sandalye bağışı yaptı.

Erzincan Valiliği desteği ile 25 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşen tekerlekli sandalye dağıtım törenine, Erzincan Valisi Abdullah Çiftçi, BEDD Yönetim Kurulu Üyesi Güler Kayahan, Pfizer Türkiye Toplum Takımı üyeleri, Pfizer Bölge çalışanları, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Pfizer Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Figen Şamdancı konuyla ilgili; ‘Erzincan Valiliği’nin değerli katkılarıyla, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği aracılığıyla 25 engelli vatandaşımızın sosyal hayata adapte olmaları, sosyal hayatın içerisinde yer alabilmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu kampanya bizler için son derece önem taşımaktadır. Topluma saygı ilkemiz doğrultusunda 12 yıldır tüm Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz projelerle 50.000’den fazla kişiye ulaştık, eğitim ve sağlık alanında çalışmalar yapan “Pfizer Toplum Takımı” ile yaklaşık 4 Milyon TL değerinde ilaç ve nakit desteği sağladık.’ açıklamasında bulundu.

Pfizer Toplum Takımı 12 yaşında

Türkiye’de kuruluşunun 53. yılında, Pfizer Türkiye’nin sosyal sorumluluk bilincinin temel değerlerinden biri olan “topluma saygı” ilkesi doğrultusunda kurduğu Pfizer Toplum Takımı 12. yaşını kutluyor. Türkiye’de 1957 senesinden beri toplumsal projelere imza atan Pfizer Türkiye’nin tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla kurduğu takım, geçtiğimiz on iki yıllık süreçte 50.000’den fazla kişiye ulaştı. Ağırlıklı olarak eğitim ve sağlık alanında çalışmalar yapan Toplum Takımı bu on iki yılda 4 milyon TL üzerinde ilaç desteği ve nakdi destek sağladı.

Pfizer Toplum Takımı, 2003 yılında eğitim odaklı projelerini tek bir çatı altında toplayarak, “Eğitim Yolculuğu” programını hayata geçirdi. “Eğitim Yolculuğu” kapsamında, bugüne kadar 45.000’i aşkın gencimizin temel eğitim ihtiyaçları karşılandı. 6 ilde, 8 farklı bölgede, 2 öğrenim birimi, 1 sağlık meslek lisesi ve 4 ilköğretim okulu yeniledi. Ayrıca 1 sağlık meslek lisesi ile 2 öğrenim biriminin sıfırdan inşa ederek eğitimin hizmetine sundu. 90 tıp öğrencisine TEV işbirliği ile 6 yıllık eğitim bursu imkânı sağlandı. “TOÇEV Eğitim Bursu”ndan yaklaşık 100 öğrenci faydalandı.

Pfizer Türkiye, geçtiğimiz yıllarda ise Türkiye’deki 50 yıllık varlığını kalıcı kılmak amacıyla Zonguldak Mithatpaşa Pfizer 50. Yıl İlköğretim Okulu’nu yenileyerek ve ek derslik binası inşa ederek tekrar eğitime açtı. Bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitime 100% Destek” Kampanyası çerçevesinde yürütüldü.