Bize UlaşınBize UlaşınKullanım KoşullarıAydınlatma MetniSite Haritası
BaşlangıçAmacımızHakkimizdaBasın BültenleriBasit beslenme önlemleriyle yıllara meydan okuyun! 
Basit beslenme önlemleriyle yıllara meydan okuyun!

Yaş ilerledikçe kilo alma kaygıları ile birlikte beslenmenin hayatımızdaki etkisi daha fazla hissediliyor. Sağlıklı ve kaliteli “yaş almak” için kişinin farklı yaşlarda dikkat etmesi gereken farklı beslenme önlemleriyle ileriki yıllara hazırlanmak mümkün. Pfizer’in “Sen Çok Yaşa” kampanyası kapsamında “Her Yaş için Sağlıklı Beslenme Kuralları” uzmanların görüşleri alınarak derlendi. 20’li yaşlardan 60 yaş ve üstüne kadar hem kadınlara hem erkeklere özel beslenme önerileriyle yıllara meydan okumak mümkün.

7 Nisan 2014, İstanbul Yaşlanmak tüm insanların ortak noktası ve yaptığımız her seçim daha iyi ve daha uzun yaşamamız üzerinde etkili olabiliyor. Yaşlanmanın etkilerini geciktirmek için çok fazla para ve vakit harcamadan alınabilecek küçük önlemlerle, yalnız gençlikte değil her yaşta sağlıklı bir ömür geçirmek mümkün. Bunun için beslenme alışkanlıklarınızı ve yaşam tarzınızı düzenlemek atacağınız ilk adım olabilir.

KADINLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME KURALLARI

20’li Yaşlardaki Kadınlar için Sağlıklı Beslenme Kuralları 
Artık ergenlik çağında değilsiniz, o yüzden yeme içme alışkanlıklarınıza daha çok dikkat etme zamanı geldi. Günde en az 85 gr tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç, hepsi lif açısından zengindir ve Tip 2 diyabet riskinizi azaltır. Bolca meyve ve sebze yiyin ve sağlıklı beslenin.

30’lu Yaşlardaki Kadınlar için Sağlıklı Beslenme Kuralları
30’lu yaşlarda şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın. Çok fazla şeker tüketimi kan şekeri düzeylerinizi hızla yükseltip alçaltabilir.

40’lı Yaşlardaki Kadınlar için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Süt içiyor musunuz? Günde üç bardak yağsız veya az yağlı süt ürünü tüketin. Süt, yoğurt veya krem peynir olabilir. Ya da, kemiklerinizin güçlü kalmasına yardımcı olacak, sizi aktif tutacak kalsiyum ve güçlendirilmiş D vitamini içeren başka süt ürünleri tüketin.

50’li Yaşlardaki Kadınlar için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Canınız bir şey atıştırmak mı istedi? Cips veya kurabiye yerine kuruyemiş yiyin. Günde 7 gr kuruyemiş–yaklaşık 4 badem- yemek yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol riskinizi düşürecektir. Meyve ve sebze de atıştırabilirsiniz.

60 ve Üstü Yaşlardaki Kadınlar için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Yaşlandıkça iyi beslenme daha fazla önem kazanır. İşlenmiş gıdaları, yüksek yağ ve/veya şeker içerenleri sınırlandırın. Yağsız et ve proteinler de dahil, çok çeşitli gıdalar yemeyi hedefleyin. Yetişkin kadınlar günde yaklaşık 48 gr protein almalıdır.

ERKEKLER İÇİN SAĞLIKLI BESLENME KURALLARI

20’li Yaşlardaki Erkekler için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Tahılları tercih edin. Günde en az 85 gr tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç hepsi lif açısından zengindir ve Tip 2 diyabet riskinizi azaltır. Bolca meyve ve sebze de yiyin ve sağlıklı beslenin.

30’lu Yaşlardaki Erkekler için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Yüksek kaliteli protein alımınızı artırın. Bunu yağsız kırmızı et, tavuk ve tam taneli bakliyattan sağlayabilirsiniz. Şekerli ve nişastalı yiyecek tüketimini sınırlandırmaya çalışın. Gerekirse bir multivitamin kullanmak için doktorunuza danışın

40’lı Yaşlardaki Erkekler için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Erkekler 40’lı yaşlarında çok daha büyük olasılıkla karın bölgesinden yağlanabilirler. Bu da metabolik sendrom, diyabet, ya da kalp hastalığının habercisi olabilir. Tam tahıllı olmayan, doymuş yağ oranı yüksek, trans yağ içeren ve basit şekerli yiyeceklerden kaçının.

50’li Yaşlardaki Erkekler için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Canınız birşey atıştırmak mı istedi? Cips veya kurabiye yerine kuruyemiş yiyin. Günde 7 gr kuruyemiş –yaklaşık 4 badem- yemek yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol riskinizi düşürecektir. Meyve ve sebze de atıştırabilirsiniz.

60 ve Üstü Yaşlardaki Erkekler için Sağlıklı Beslenme Kuralları
Çoğu günler tahıl, protein, sebze ve meyve, süt ürünleri gibi tüm gruplardan gıda alın. Her gıda grubundan farklı yiyecekler seçin. Örneğin, her meyve yiyişinizde elmaya uzanmayın. Her gün çeşitli yiyecekler yemek ihtiyaç duyduğunuz tüm besinleri almanıza yardımcı olacaktır.

Kullanım KoşullarıAydınlatma MetniSite Haritası Partners Bize Ulaşınİlgili LinklerBilgi Toplumu Hizmetleri Grant Seekers Media Gizlilik PolitikasıÇerez PolitikasıPfizer Worldwide Business to Business Web Sitesi Sorumlusu: Özgür Eryiğit
Bu sitedeki bilgiler, bir hekim veya eczacıya danışmanın yerine geçemez. Daha fazla bilgi için bir hekime ve/veya bir eczacıya başvurunuz.
Sitemizin ürünler bölümü sağlık mesleği mensupları içindir. Soru, öneri ve taleplerinizi bize Bize Ulaşın linkinden iletebilirsiniz.

©2023 Pfizer Türkiye, Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Levent 199, No:199, İç Kapı No: 106, Kat: 26, 34394, Levent, Şişli / İstanbul - Türkiye
Tel: 0212 310 70 00 • Faks: 0212 310 70 50